بهترین آب برای گیاهان چیست؟

بهترین آب برای گیاهان

طبق آمار بدست آمده، تاکنون علت اصلی نابودی و از بین رفتن اکثر گیاهان آپارتمانی، آبیاری نادرست بوده است.

مهمترین موضوع در مورد آبیاری گیاهان آپارتمانی، این است که چه نوع آبی را به آنها دهیم و کیفیت آن آب چگونه باشد.

آبها کیفیت مختلفی دارند و میتوانند روی سلامتی گیاهان تاثیر زیادی داشته باشند. بعلت مهم بودن این موضوع و اهمیت زیاد آن، قصد داریم تا در این مطلب به بحث در این باره بپردازیم.

 

آب لوله کشی ممکن است آب مناسبی برای آبیاری گیاهان باشد اما قطعاً بهترین آب برای گیاهان نیست.

آب لوله‌ کشی برای بسیاری از گلهای آپارتمانی مناسب ا‌ست اما این موضوع به نوع گیاه و کیفیت آب لوله‌ کشی نیز بستگی دارد. این آب با توجه به شهر و محل زندگی شما کیفیت های مختلفی دارد و ممکن است برخی از گیاهان نسبت به مواد معدنی و شیمیایی که در آن وجود دارد حساسیت نشان دهند.

آبیاری نادرست گیاهان

تاثیر آب لوله کشی بر گیاهان آپارتمانی

مواد موجود در آب میتواند تاثیر زیادی بر گیاهان و نحوه رشد آنها بگذارد. در این قسمت به چند نمونه از املاح مضر موجود آب لوله‌ کشی برای گیاهان اشاره می‌کنیم:

  • کلر موجود در آب

کلری که در آب شهری وجود دارد ممکن است به گیاهان شما آسیب برساند، زیرا به شدت برای تنفس ریشه ها مضر است و امکان دارد باعث ریزش برگها ‌شود. برخی از گیاهان نسبت به کلر موجود در آب بسیار حساس هستند. از این رو، آب لوله‌ کشی برای گیاهان آپارتمانی مفید نیست. میتوانید با تصفیه کردن آب، مقدار کلر موجود در آن را براحتی از بین ببرید.

  • فلوراید

فلوراید به صورت طبیعی در زمین وجود دارد و از همین طریق وارد آب میشود. حتی اگر شواهدی وجود دارد که فلوئور برای انسانها مفید است، اما با این حال، ضرراتی برای گیاهان به همراه دارد. به همین خاطر باید برای حذف آن از آب اقدام کنید. روشهایی وجود دارد که بسیاری از افراد تصور میکنند میتوانند به‌کمک آنها فلوراید موجود در آب را حذف ‌کنند؛ اما در واقع این روشها بسیار بی‌اثر هستند.

  • سختی آب

قطعا تاکنون رسوبات آب را در لوله ها و وسایلی مثل کتری مشاهده کرده اید. سختی آب به میزان جامدات محلول در آب گفته میشود. در واقع میزان منیزیم و کلسیم موجود در آب سختی آن را تعیین میکند. این مواد معدنی مانع از رشد گیاهان در گلدانها میشوند. همچنین در خاک انباشته میشوند و رسوباتی در گلدان ایجاد میکنند.

این موضوع باعث میشود تا ریشه و ساقه گیاه نتوانند از مواد مغذی موجود در خاک و همچنین اکسیژن هوا استفاده کنند. در نتیجه پس از مدتی گیاه شما دچار خشکی و پوسیدگی می‌شود.

  • فلزات سنگین

فلزات سنگین در آب آشامیدنی میتوانند اثرات مخربی بر گیاهان شما داشته باشند. علت ورود این فلزات به آب، فاضلاب های شهری و زباله های صنعتی است. امروزه افزایش جمعیت و توسعه صنایع مختلف، موجب افزایش فلزات سنگین در آب خانگی هستند.

اما در مورد اینکه فلزات موجود در آب چه تاثیری بر رشد گیاهان دارند باید بگوییم که گیاهان این مقادیر بالای فلزات را جذب میکنند و در نتیجه به‌ مرور زمان دچار پژمردگی میشوند، زیرا این فلزات سنگین به شدت برای آنها خطرناک بوده و مانع از رشد آنها میشود.

تاثیر آب لوله کشی بر گیاهان آپارتمانی

چه نوع آبی برای آبیاری گیاهان آپارتمانی مناسب است؟

 

گیاهان برای رشد و نمو خود نیاز به مواد آلی دارند. همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم، مواد مضر موجود در آب لوله‌ کشی باعث از بین رفتن مواد آلی موجود در خاک شده و در نهایت پژمرده شدن گیاه را به‌ همراه دارد.

برای اطمینان از صحت این موضوع، میتوانید تفاوت بین گیاهانی که با آب شهری رشد کرده اند و گیاهانی که با آب تصفیه شده رشد کرده اند را مشاهده کنید.

آبیاری سطحی یکی از رایجترین روش آبیاری گیاهان خانگی بوده و از این طریق است که میتوان آب مورد نیاز گیاه را تامین کرد.

اما مسئله مهم این است که آب مورد استفاده برای آبیاری، ضرری برای گیاه به دنبال نداشته باشد.

آب شهری به دلیل داشتن کلر، فلزات سنگین، سختی زیاد و غیره، به‌ هیچ عنوان برای گیاهان مناسب نیست و بهتر است از آن برای آبیاری استفاده نکنیم.

با توجه به آنکه با جوشاندن آب یا ثابت قرار دادن آن به‌ مدت طولانی جهت ته‌ نشین شدن، تنها میتوانیم میزان کلر آن را کمی مهار کنیم و از بین ببریم، بهترین راه برای از بین بردن تمام مقادیر مضر آب، استفاده از دستگاه تصفیه آب در خانه است.

آب تصفیه برای گیاهان آپارتمانی

 

چرا آب تصفیه شده بهترین آب برای گیاهان است؟

 

اگر از آب‌ شهری برای آبیاری گیاهان استفاده شود، پس از مدتی ذرات جامد و آشغال‌ های موجود در آن در خاک گلدان متراکم میشوند و برای رشد گیاه مشکلاتی به‌ وجود می آورند.

از طرفی نیز مانع رسیدن هوا به خاک و ریشه گیاهان میشوند. آبی که به گیاه داده میشود اگر دارای املاح و ناخالصی باشد، در گذشت زمان با تغییر PH و ترکیبات خاک، میزان حاصلخیزی آن را کاهش میدهد.

به علاوه این آشغال‌ ها و آلودگی های موجود در آب، زمینه رشد انواع باکتریها و قارچها را ایجاد میکنند.

بنابراین نیاز است تا قبل از استفاده از آب لوله‌کشی شهری، ابتدا آشغالها و آلودگی های آن گرفته و حذف شود.

املاح سنگین و اضافی که در آب وجود دارند، روزنه های برگ گیاهان را میپوشانند و این موضوع به‌ راحتی باعث میشود تا رویش و گلدهی گیاه بسیار کاهش یابد.

در صورتی که کیفیت آب را بهبود نبخشیم و املاح هر روز بیشتر در روزنه ها رسوب کنند، پس از مدتی گیاه شما خشک میشود.

 

مواردی مثل سختی آب، میزان اسیدیته یا بازی بودن، مقدار هر کدام از املاح و عناصر مثل آنیونها و سدیم بسیار مهم و با اهمیت بوده و باید قبل از آبیاری گیاه حتما مورد ارزیابی قرار گیرند.

خوشبختانه امروزه جای هیچگونه نگرانی وجود ندارد و دستگاهها و سیستمها میتوانند آب را به‌ راحتی تصفیه و آن را به حالت مجاز تبدیل کنند. آبی که از ویژگیهای لازم برای آبیاری گیاهان برخوردار بوده و حاوی مقادیر کاملا طبیعی از املاح باشد.

 

گام های تصفیه آب با دستگاه تصفیه

تصفیه آب با دستگاههای تصفیه طی چهار مرحله زیر انجام میشود:

  • آشغال گیری آب

آب شهری ممکن است حاوی برخی از آشغالهای ریز و کوچک باشد که به‌ سادگی با چشم دیده نمیشوند و میتوانند به گیاهان آسیب جدی وارد کنند. از این رو، آب باید در اولین مرحله تصفیه، آشغال گیری شود تا آلودگیها و ناخالصیهای آن از بین بروند.

  • جداسازی و از بین بردن ذرات نامحلول

در مرحله بعد از آشغال‌ گیری، باید تمام ذرات نامحلول از آب تفکیک شده و نابود شوند. پس از آن باید این عمل روی ذرات محلول در آب نیز انجام گرفته و این ذرات هم از بین بروند. آب شهری حاوی مقداری ذرات محلول و نامحلول است که هر دو دسته مانع از رشد گیاه میشوند. دستگاه تصفیه آب در این مرحله با افزودن ترکیباتی به آب باعث زیاد شدن وزن مواد محلول شده و از این طریق، این مواد ته‌ نشین میشوند. در نهایت جداسازی آنها از آب به‌ راحتی اتفاق می افتد.

  • مرحله فیلترینگ آب

اکنون نوبت به عمل فیلتراسیون آب توسط دستگاه است. در این مرحله، آب از فیلترهای دستگاه عبور میکند ولی ذرات محلول و نامحلول، توانایی عبور از این فیلترها را ندارند. در نتیجه عمل جداسازی آنها از آب به‌ راحتی انجام میشود.

  • گندزدایی یا ضد عفونی کردن آب

تا اینجا تمام مواد اضافی با موفقیت از آب تفکیک و حذف شدند اما هنوز آلودگیهای آنها در آب وجود دارد و تا هنگامی که فرآیند گند زدایی انجام نگیرد، آب کاملا پاکیزه نمیشود. با انجام این مرحله، آب کاملا برای گیاهان آماده میشود.

پس از آن، آب به‌ طور کاملا تصفیه شده و مناسب آبیاری گیاهان است.

مراحل تصفیه آب

 

دستگاه تصفیه آب خانگی به‌ عنوان یک کارخانه کوچک تصفیه آب در منزل شما محسوب میشوند.

امروزه یکی از مهمترین دغدغه‌ های بشر، فراهم کردن آب سالم است. تقطير، زلال‌سازي، ميكرو فيلتراسيون، اولترا فيلتراسيون، اسمز معکوس، روش تصفيه غشايي، فیلتر تند ماسه‌ اي و غیره، از روشهای امروزی تصفیه آب هستند که موجب آماده‌ سازی بهترین آب برای گیاهان و همینطور بهترین آب آشامیدنی برای انسان میشوند.

شما میتوانید انواع و اقسام دستگاههای تصفیه‌ آب خانگی را با کیفیت بالا از فروشگاه زلال برتر خریداری کنید.

در سایت ما میتوانید به طیف گسترده‌ ای از مدلهای متنوع و قیمتهای مختلف دسترسی داشته باشید تا مدل مدنظر خود را انتخاب کنید.

این مجموعه با تجارب بدست آمده و بروز نگه‌ داشتن خود و همچنین تلاش برای توسعه و تنوع کالاها، سعی داشته است تا در این سالها علاوه بر ارائه خدمات و محصولات باکیفیت، رضایت مشتریان را بدست آورد.

رضا دهقان
ارسال دیدگاه